Mitä ymmärrätte selkounen olevan. Unta, jota tavallaan voi itse ohjata?? Mutta entä se unen kertoja, jolta voi unessa kysyä, mitä tämä uni oikein tarkoittaa? Tai jonka kanssa voi keskustella unessa unen sisällöstä tai unen sanomasta.

Onko kenellekään tuttua?

Tietysti tämä kertoja on oman mielen kerroksia ja uniin liittyviä pohdintoja, mutta hauska tapaus sinänsä. Käytättekö toiset tällaista selventäjää ja voiko sitä tietoisesti käyttää ja syventää alitajunnan viestejä itselle?

Minä olen alkanut muistaa tällaisen kertojan, kommentoija tai tarinan kehittelijän. Alan "muistaa" muka unissani, että tällainen "kertoja" on ollut lapsuudesta asti ja sen kanssa voi palaata toistuviin uniaiheisiin. Se muka kertoo, että nyt ollaan tässä vaiheessa, muistatkos kun aiemmin jo kerroin tästä aihepiiristä enemminkin. Silloin oltiin siinä ja siinä vaiheessa.

Esimerkiksi viimeisiään vetävästä työpaikastani uniääni kertoi, että vuodenvaihteeseen loppuun. Ala nyt kehittää omaa työtäsi, sinun on nyt kehitettävä itse itsellesi työpaikka. Kun olet sen ideoinut, menet sine ja sinne asiasi esittämään. Pääset eteenpäin.

Viime yönä näin taas ikuista vauvan hoitamisunta, jossa ahdistavaa oli, että en hoitanut hyvin vauvaa. Jätin sen liikaa yksin, enkä ruokkinut säännöllisesti. Näin kuinka vauva heikkeni, toinen silmä jäi mustanruskean valtavan ruven alle, keho oli heikko ja veltto. Syötin juustonmuruista maitoa vauvalle pikkulusikalla ja se alkoi hieman voimistua. Annoin sille rintaa, ja se melkein tukehtui itsestään virtaavaan maitosuihkuun.

Mutta käänne unessa oli se, että sanoin kertojalle, etten minä ole koskaan hoitanut huonosti lapsiani, mikä tällaisen unen tarkoitus oikein on. Ja unen selventäjä sanoi, että unohtelen ja luovun liikaa lapsuuden unelmistani. En saisi niistä luopua, vaan niitä edelleenviedä!! Olen kuitenkin jo yli 50 nainen, ettei tässä ainakaan valtavaa uutta uraa voi käydä rakentamaan.

Mutta olennaista on tuo keskustelu, tietoisuus, että on unessa, ja keskustelu siitä, mikä unen anti on.

Onko tuttua? Onko tulkintaa?

 
'); //-->